ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

Magic mixer


Magic mixer je vaš vjerni prijatelj s kojim se možete svakodnevno družiti. Za razbuđivanje i dobar početak dana možete u njemu pripremiti.

FRAPPE SA KAVOM:
Uliti u Magic mixer 400 ml mlijeka, 4 žličice šećera, 4 žličice instant kave i 4 kocke leda. Staviti propeler, staviti poklopac i dobro protresti. Za voćni frappe zamijeniti kavu sa sezonskim voćem. Ono treba biti jako zrelo, a prije stavljanja u mixer treba ga malo usitniti.



IRISH COFFEE:
Staviti malu šalicu tople kave u čašicu, dodati 1 žlicu šećera i 1 žlicu viskiya. U Magic mixeru od 500 ml napraviti šlag do pola gustoće pa u njega uliti pripremljenu tekučinu iz čašice. Ulijevati polako i postepeno preko žlice postavljene uz rub stjenke, kako bi šlag ostao plivati po kavi. Poslužiti toplo.

ŠLAG:
Staviti Magic mixer u zamrzivač na 10 min. Nakon toga uliti u njega hladan šlag u kojeg se doda po želji 1 žličica šećera u prahu. Staviti propeler i poklopac i dobro protresti nekoliko minuta odnosno dok više ne čujemo bučkanje i to je to dobili smo pjenasti i čvrsti šlag od slatkog vrhnja ili šlag iz vrećice. Šlag se po želji može doraditi dodate li tekući kakao ili čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar